Miss match

Zo’n boek dat je in één ruk uitleest

Van brokkenpiloot tot zakenvrouw

Twaalf ambachten, dertien ongelukken: dat is Lein. Maar als ze voor zichzelf begint met een afslankproduct wordt dat een groot succes. Ze verhuist naar het hippe Amsterdam-Zuid en raakt bevriend met haar chaotische expatbuurvrouw. En dan is er nog Jonas, Leins assistent en rots in de branding, die maar één ding wil: een kind, samen met zijn vriend Bert. Terwijl Lein de wereld verovert, komt haar bedrijf in gevaar door vals spel. En wat moet Lein met Matthijs: de enorm aantrekkelijke China-deskundige, die niet van zakenvrouwen houdt?

Miss Match is na Miss Communicatie het tweede deel van een driedelige serie over de hartsvriendinnen Didi, Lein en Iris, die lief en leed met elkaar delen.

ISBN: 9789021807010 | Paperback, 272 p. | Verschijningsdatum: januari 2013

Recensies

Super leuk boek, begon rond 10 uur met lezen, en dat heb ik nooittttttt… alleen gestopt voor even koffie en even eten, maar zo een gezellig boek, je blijft lezen! Pluspunten: Fantasierijk, Goede verhaallijn, Meeslepend verhaal, Grappig

Reactie van lezer op Bol.com

Miss Match van Astrid Harrewijn uit. Wouw wat een geweldig boek. Ze heeft zichzelf echt overtroffen. Het is mooi het is romantisch het is spannend een lach en een traan en een hoop andere emoties. Wat mij betreft had het verhaal veel langer mogen zijn. Nu wachten op het volgende deel.

Reactie van lezer Marjolein Mous op Facebook

Zojuist Miss Match van Astrid Harrewijn uitgelezen. Wederom weer een heerlijk verhaal wat alles bevat dat nodig is; liefde, vriendschap, humor, ambitie en spanning. Het lijkt er op dat Lein eindelijk volwassen gaat worden. Ze verhuist, haar bedrijf lijkt een succes en komt de meest kleurrijke types tegen. Maar is alles wel wat het lijkt? De vriendschap met Didi en Iris, is die wel bestand tegen haar snelle carriere? En hoe zit het met de liefde? Ik kan dan ook niet wachten op het derde deel van deze drieluik. Een echte aanrader!

Reactie van lezer Mandy Louwrink-Hoy op Facebook

Vier sterren
‘Miss Match’ is net als zijn voorganger een heerlijke feelgood chicklit met een vleugje spanning. Al vanaf het eerste hoofdstuk zit je meteen in het verhaal en laat je je meeslepen in het chaotische leven van Lein. De keuzes die Lein maakt zijn niet altijd even verstandig. Ze laat zich veel te veel meeslepen door haar maffe Amerikaanse buurvrouw en waarom laat ze zich zo imponeren door haar aandeelhouders?
Lein is van ‘twaalf ambachten, dertien ongelukken’ doorgegroeid naar een succesvolle zakenvrouw en de grote veranderingen en obstakels die daarbij komen kijken zijn in dit boek op geloofwaardige en hilarische wijze beschreven. Liefdesperikelen en blunders hebben soms wel een heel hoog ongeloofwaardigheidgehalte, maar dat is Astrid Harrewijn vergeven door de hilariteit ervan.
Harrewijn weet hoe ze haar lezers kan verwennen met een heerlijke chicklit. Ook ‘Miss Match’ is er een die elke liefhebber in zijn boekenverzameling zou moeten hebben.

Kristie Raaijmakers op Leesfanaten.nl


Voorganger lezen?
Miss Match is – na Miss Communicatie – het tweede deel van een driedelige serie over de hartsvriendinnen Didi, Lein en Iris, die lief en leed met elkaar delen. Wat vinden onze VIP-readers: moet je Miss Communicatie lezen voordat je aan Miss Match begint? Eigenlijk vinden alle dames van niet. Miss Match is een op zichzelf staand verhaal. Desalniettemin raadt het grootste deel van de VIP-readers het zeker wel aan! Want, zoals Ellen Stoops zegt: ‘Het is echt een bonus als je het wel doet. In enkele bladzijden zit je dan weer helemaal terug in het leven van de drie vriendinnen’. Inge is het met haar eens: ‘De boeken zijn afzonderlijk leesbaar, maar om het totale pakketje van de vriendschapsband tussen de drie vriendinnen te begrijpen, moet je ze allebei gelezen hebben.’

Vlot en humoristisch
De schrijfstijl van Astrid Harrewijn wordt over het algemeen door onze dames beschreven als een stijl die heerlijk wegleest, zonder al teveel moeilijk taalgebruik. ‘Het leest heel makkelijk. Vanaf de eerste bladzijde zit je er gelijk in,’ aldus Jiska Baggerman. Alina Kolkman is het met Jiska eens en vertelt: ‘Er zitten geen moeilijke woorden in en het is heel vlot geschreven, daardoor kom je er makkelijk doorheen.’ Evelien Zwanenburg vindt de boeken van Astrid Harrewijn vooral erg humoristisch. Ze legt uit: ‘Ze schrijft altijd grappige chicklits, waarbij ik vaak hardop moet lachen.’

Aanrader
De dames zouden Miss Match zeker aanraden aan hun vriendinnen. Alina Kolkman zou dit doen, omdat ze het een ontzettend leuk verhaal met veel plotwisselingen vindt. ‘Het boek is nooit saai om te lezen, er gebeurt telkens wel wat. Daarnaast heeft het boek romantiek en spanning.’ Ook Inge gaat haar vriendinnen op de hoogte brengen van Miss Match: ‘Het leest als een luchtige, grappige film met soms een tintje romantiek en spanning. Alles wat in een boek zou moeten zitten, is erin verwerkt. Kon het boek moeilijk wegleggen, zo verslavend goed!’

De VIP-readers van Chicklit.nl, 15-02-2013

Na (bijna) een jaar gewacht te hebben op het vervolg op Miss Communicatie, verlost Astrid Harrewijn me nu eindelijk uit mijn lijden. Miss Match, het tweede deel uit de trilogie is een feit!

In dit losstaande deel kijken we deze keer door de ogen van Lein, één van de vriendinnen van Didi, die we in deel één al een beetje hebben leren kennen. Lein timmert hard aan haar road to success met haar afslankproduct Gingibas. Haar bedrijf heeft veel potentie en belooft zelfs wereldwijd een succes te worden. Haar aandeelhouders ruiken het geld als een stel speurhonden en proberen op slinkse wijze Lein’s bedrijf over te nemen. Maar Lein weet zich staande te houden tussen die intimiderende zakenmannen en haar bedrijf op een ludieke wijze groot te maken. Ze reist de hele wereld af en samen met haar ‘rechterhand’, een excentrieke homo, boekt ze succes na succes. Liefde lijkt even geen rol te kennen in haar leven en ook haar vriendinnen lijken soms een bijrolletje te spelen. Haar bedrijf is nu haar leven. Maar wanneer het succes op een gevaarlijk spoor dreigt te komen, heeft ze haar vrienden maar al te hard nodig…

Enthousiaste recensies en lezersreacties op internet maakten mij nóg nieuwsgieriger dan ik al was. Blij dat ik eindelijk kon beginnen in het boek, sloot ik mezelf op om mijn volledige aandacht aan het lezen te kunnen besteden. Ik ben in twee dagen tijd door het boek heen geraasd. Er gebeurt – net als in het eerste deel – heel erg veel in het boek, dus vervelen doet het nergens. Voorspelbaar is een woord dat dit boek zeker niet typeert, want ik had geen moment verwacht dat Miss Match zou gaan zoals het is gegaan. Het hield me nieuwsgierig en gespannen voor wat er zou gebeuren, maar tegelijk ging het soms zó snel, dat ik na het lezen wel met wat ronddraaiende vraagtekentjes boven mijn hoofd achterblijf.

Astrid heeft een hele prettige schrijfstijl. Haar hoofdpersonen zijn hartverwarmend en innemend. Met wat maffe personages en gebeurtenissen weet ze het verhaal luchtig en grappig te maken. Ik denk achteraf alleen wel dat het misschien een klein schepje mínder had gekund. Lein heeft het al druk genoeg met de capriolen rondom haar bedrijf en liefdesleven, ze houdt zich óók nog bezig met de stressvolle kinderwens van haar homoseksuele assistent, de geboorte van Didi’s kindje én een vreemde buurvrouw (een Amerikaanse golddigger die zojuist is verlaten door haar man). Eigenlijk is het allemaal best grappig, en maakt het Lein ook wel tot wie zij is, maar op een gegeven moment raakt het hoofdverhaal van zijn pad af en wordt de gekke buurvrouw ook opeens ‘uitgeschreven’. Hetzelfde lot wacht haar kortstondige avontuur in Amerika. Wat was dan eigenlijk de toegevoegde waarde hiervan, vraag ik me af?

De laatste paar hoofdstukken brachten me in een wervelende spanning: er gebeuren merkwaardige dingen die eigenlijk te onwerkelijk voor woorden zijn en opeens vallen er allerlei puzzelstukjes maar al te toevallig op hun plaats. Tegelijk heeft deze wending het verhaal 180 graden omgedraaid. Eigenlijk moet je dat maar gewoon met een korreltje zout nemen en lekker opgaan in het verhaal. Dat maffe tintje dat Astrid aan haar verhalen toevoegt bevalt me eigenlijk wel; het houdt je lekker vrolijk. Met een tevreden zucht sloot ik dan ook mijn boek. En koop ik weer een nieuwe scheurkalender om de dagen af te tellen tot het derde deel, waarin Iris aan het woord komt..

Chicklit.nl, 18-02-2013, Jacky van Dijk

Miss Match een heerlijk vlot geschreven verhaal. In één middag heb ik het boek uitgelezen, ik kon het gewoon niet wegleggen, ik moest weten waar het verhaal eindigde. De hoofdpersoon is niet volmaakt, net zo min als haar redder in nood. Hierdoor kon ik me helemaal verplaatsen in Lein, waardoor je nog meer in het verhaal zit. Nu is het wachten op het volgende deel, teven het laatste deel van de driedelige serie over de hartsvriendinnen, waarin Iris de hoofdrol zal spelen! Astrid Harrewijn heeft een heerlijke feelgood chicklit geschreven die niet mag missen in je boekenkast!

Barbara Kuiper schrijft in haar blog, 07-02-2013

Lein fladdert jaren van het ene uitzendbaantje naar het andere, maar is nu eigenares van een goedlopend bedrijf. Ze werkt hard en dit maakt haar, tot haar eigen verbazing, gelukkig. Het afslankdrankje dat ze verkoopt, staat stevig in de markt met grote plannen voor uitbreiding, ook internationaal. Ze heeft zelfs al aandeelhouders, die echter azen op macht. Vooral met Richard, knap in zijn maatpak maar met koude harde ogen, botst ze vaak. Gelukkig krijgt ze een kleurrijke, creatieve assistent met wie ze al snel vriendschap sluit. Het bedrijf breidt zich uit en Lein reist de wereld rond. Haar vriendinnen en de nieuwe buurvrouw in Amsterdam-Zuid vragen ook veel aandacht. Telkens als ze een leuke man ontmoet, zit haar werk in de weg. Haar bedrijf is het belangrijkst. Maar er spelen zaken in het verborgene en ze loopt uiteindelijk groot gevaar. Spannende chick-lit met veel vaart en afwisseling. Prima zelfstandig te lezen vervolg op ‘Miss Communicatie’* over Leins vriendin Didi. Harrewijn is een populaire Nederlandse chick-litauteur die subtiel levenswijsheden in een toegankelijk, vlot boek vervlecht. Normale druk. Laurina van den Nieuwendijk (NBD|Biblion recensie)

NBD|Biblion recensie