Miss communicatie

Journaliste Didi werkt aan een artikel over Twitter, dé kans om zich te bewijzen bij haar hoofdredacteur. Wanneer ze ontdekt dat twee meiden opeens zijn verdwenen uit alle sociale netwerken, ruikt ze een primeur.
Voor research gaat ze met haar huisgenoten Lein en Iris naar een Twitterparty in Noordwijk – tegelijk het perfecte excuus om een ouderwets feestje te bouwen. Op de dansvloer loopt Didi de knappe Joep tegen het lijf en is op slag verliefd. Maar klopt alles wel aan Joep?
Terwijl haar vriendinnen toe zijn aan een nieuwe stap in hun leven, stort Didi zich op haar artikel en ontdekt de schokkende waarheid.

Trailer Miss Communicatie
https://www.youtube.com/watch?v=MBNop6iivCY

Radio-interview Radio 2 High Tea 1-4-2012
http://radio.omroep.nl/i/57249/

ISBN: 9789021806365 | Paperback, 271 p. | Verschijningsdatum: Maart 2012

Recensies

De gebeurtenissen in Miss Communicatie hebben zoals in vele chicklits met liefde, werk en het leven te maken. Wat ik verrassend vond aan het boek is dat naarmate het boek vordert er een steeds onheilspellender verhaal naar boven komt. Je wordt als lezer ergens naartoe geleid, maar waarheen is totaal onduidelijk totdat je er ineens middenin zit en alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Dit is iets wat ik bij andere chicklitboeken nog niet heb ervaren.

Recensie van Ze.nl 2-4-2012

Drie hartsvriendinnen, bijna dertigers, wonen samen in een oud studentenhuis in Utrecht. Eén van hen (Didi, de ik-figuur) is journaliste en werkt bij een opinieblad. Ze zit in haar proeftijd en krijgt de kans een coverartikel te schrijven over social media en dan m.n. de twitterhype. Bij haar research ontdekt ze dat twee vrouwen op een verdachte manier van de aardbodem verdwenen zijn. Ze gaat op zoek en komt tot een schokkende ontdekking. Een met vaart geschreven actueel verhaal vol humor. Eerste deel van een serie over de drie vriendinnen. De auteur (afgestudeerd in informaticarecht, nu fulltime schrijfster) wordt de Nederlandse Jill Mansell genoemd. Haar vijfde boek is een vrolijke, eigentijdse chicklit met een spannend element, een uitgave om met een grote glimlach te lezen. Normale druk.

H.W.L. Keus-Asveld (NBD|Biblion recensie)

Hilarisch kijkje in het leven van een journaliste Gaandeweg het boek bouwt de spanning zich op, waardoor je het eigenlijk niet weg wilt leggen. Maar evengoed valt er ook genoeg te lachen,want Miss Communicatie is vooral een hilarisch kijkje in de levens van journaliste Didi en haar huisgenoten Lein, die van het ene baantje in het andere rolt, en kinderpsychologe Iris. Astrid Harrewijn heeft met Miss Communicatie weer een fijne chicklit geschreven met veel humor en snelheid. Zo’n boek dat je in één ruk uitleest op het strand. Jammer dat het uit is? Ja! Maar gelukkig blijkt dit het eerste deel te zijn van een driedelige serie over Didi, Lein en Iris. Kom maar door met nummer 2!

De Telegraaf

Personage Didi is een typisch Hollands meisje met al te herkenbare onzekerheden en gevoelens, waardoor het boek heel goed tot leven komt. De schrijftechniek van Astrid zit kwalitatief zo sterk in elkaar, dat de lettertjes over je tong rollen en de dialogen als een film in je hoofd worden afgespeeld. Naast de happenings van Didi krijgen we ook losjes wat mee van haar twee beste vriendinnen, en tevens huisgenoten, Lein en Iris, waar we in de volgende twee delen van een trilogie meer over te weten zullen komen. Het zijn prima opwarmertjes die heel goed bij dit verhaal horen en tegelijkertijd compleet nieuwe verhalen oproepen.

Chicklit.nl


Ken je dat;je zit midden in een boek en je weet al wat voor punt dat je gaat geven? Ik had dat bij dit boek ook,ik had echt zoiets van nou dit leest lekker weg ik geef 4 punten,maar hoe verder ik kwam hoe spannender het werd en daar had ik niet op gerekend. Dus dit boek heeft voor een chikclit wel erg veel in huis,humor liefde maar ook spanning. Toppie

Lezer op Dizzie.nl toorntje, 5 / 5, 22-04-2012 om: 10:01:17

Miss Communicatie’ is een heerlijke chicklit met een flinke dosis spanning die ervoor zorgt dat je in het verhaal wordt vastgezogen tot je weet hoe de vork in de steel zit. Het boek is niet alleen ontzettend vermakelijk, maar stuurt ook in op bewustwording van het digitale gedrag.

Leesfanaten.nl, Kristie Raaijmakers, 13-05-2012

Miss Communicatie is een heerlijke luchtige chicklit voor een warme zomerdag als vandaag. Verstand op nul en lekker lezen. En wat een fijn idee dat er nog twee boeken in de maak zijn over deze drie vriendinnen!

Boeken.blogo.nl, 19-08-2012

Een 8.0
Wat hou ik toch van de schrijfstijl van Astrid Harrewijn. Elke zin klopt en is mooi of grappig. Met een glimlach lees ik keer op keer haar boeken. En dat was bij dit boek zeker weer het geval!

Het is een leuk en origineel verhaal en er zitten originele wendingen in. Zo eindigt het boek ineens erg spannend en kun je het bijna een klein thriller-einde noemen. Die zag ik niet aankomen bij een chicklit! Dit kan natuurlijk alleen onze Astrid Harrewijn voor elkaar krijgen. De volgende keer een goede thriller Astrid?

Dit boek is het eerste deel uit een serie van drie boeken. Het tweede boek is net uit en staat al op mijn verlanglijstje. Ik kan niet wachten! Jullie ook niet?

Readabook, 07-02-2013


Wat eerst een lolletje was op Facebook is nu toch echt waarheid geworden. Ik heb het boek Miss Communicatie van Astrid Harrewijn gelezen. En zoals beloofd volgt hier mijn recensie.

Het is een vlot geschreven boek over 3 samenwonende vriendinnen, die allemaal op zoek zijn naar de ware liefde. de hoofdpersoon, Dide, journaliste bij de Week, moet een artikel schrijven over social media. Daarbij stuit ze op de verdwijning van enkele twitterende jonge vrouwen. Als ze op onderzoek uitgaat volgen de spannende en ook hilarische situaties zich op.

Ik zal het boek aanraden in mijn vrouwelijke kennissenkring, maar ook onder mannelijke kennissen, omdat we zo misschien een beter inzicht krijgen in de vrouwelijke psyche.

Recensie van Wim Kloezeman op Facebook, 04-02-2012